Archive by tag: livsmedelReturn
RSS
Ägg är inte farligt meddelar Livsmedelsverket

Ägg är inte farligt meddelar Livsmedelsverket

Det finns en missuppfattning om att det skulle vara farligt att äta ägg. Det stämmer inte, ägg är tvärtom bra mat slår nu Livsmedelsverket fast i ett meddelande.Ägg är en källa till protein och mycket annan näring. Äggulan innehåller en del fett, både mättat, enkelomättat och fleromättat fett, vitaminerna A, D och E, B12, riboflavin och folat, och mineraler som jod, järn, kalcium, zink och selen.Ägg...
[Läs mer...]
Livsmedelsverkets kostråd 2015

Livsmedelsverkets kostråd 2015

Det är få saker som engagerar så många i vårt avlånga land som mat och hälsa och massmedia är snabba att informera. Tyvärr är det många som uttalar sig tvärsäkert om sambandet mellan mat, vikt och hälsa.
[Läs mer...]
Nya näringsrekommendationer från Livsmedelsverket

Nya näringsrekommendationer från Livsmedelsverket

Enligt ett pressmeddelande från Livsmedelsverket i förra veckan har de Nordiska näringsrekommendationerna även börjat gälla för Sverige. Rekommendationerna är byggda på aktuell vetenskaplig grund för bra matvanor. Här är fyra av de viktigaste ändringarna direkt från presentationen av ”Nordiska näringsrekommendationer 2012”.
[Läs mer...]
Får du i dig tillräckligt med vitamin D?

Får du i dig tillräckligt med vitamin D?

Enligt Livsmedelsverkets nya rekommendationer behöver vi öka vårt intag av D-vitamin, speciellt nu när mörkret kommer och solen inte längre kan ge oss den dos vi behöver. Cancer, diabetes, MS, depression och barnlöshet är bara några saker som kan vara en följd av brist på D-vitamin.
[Läs mer...]
Rätt bakterieflora gör dig smal!

Rätt bakterieflora gör dig smal!

Vid Antidiabetic Food Center i Lund består av 38 forskningsledare från universitet, näringsliv och sjukvård och där man tillsammans har fokus på att ta fram nya hälsobringande livsmedel. Orsaken är att metabolt syndrom, som är ett samlingsnamn för övervikt, bukfetma, högt blodtryck, höga blodfetter och en okänslighet för insulin, blir allt vanligare.
[Läs mer...]

Arkiv


Kategorier


Taggar