Archive by tag: proteinReturn
RSS
Kvarg är bra för hälsan!

Kvarg är bra för hälsan!

Kvarg är ett mycket bra livsmedel om du väljer den hälsosamma varianten utan tillsatt socker. Det har blivit populärt att äta kvarg eftersom det innehåller mycket protein och kalcium.Kvarg produceras genom att man låter mjölk koagulera med hjälp av mjölksyrabakterier. De fasta beståndsdelarna skiljs sedan från de flytande. Den flytande delen är vassle som kommer till användning inom livsmedelindustrin bl.a till sportdrycke...
[Läs mer...]
Quorn – ett alternativ till kött, fisk och fågel

Quorn – ett alternativ till kött, fisk och fågel

Quorn har funnits i Sverige i drygt tio år och är rikt på protein, innehåller alla aminosyror, är fettsnålt, saknar helt kolesterol och är fiberrikt samtidigt som det har få kalorier. Quorn finns i många olika former och varianter och är därför lätt att använda i dina gamla recept.
[Läs mer...]
Nya näringsrekommendationer från Livsmedelsverket

Nya näringsrekommendationer från Livsmedelsverket

Enligt ett pressmeddelande från Livsmedelsverket i förra veckan har de Nordiska näringsrekommendationerna även börjat gälla för Sverige. Rekommendationerna är byggda på aktuell vetenskaplig grund för bra matvanor. Här är fyra av de viktigaste ändringarna direkt från presentationen av ”Nordiska näringsrekommendationer 2012”.
[Läs mer...]

Arkiv


Kategorier


Taggar