Recept

Låt våra recept inspirera dig att laga goda, hälsosamma och balanserade måltider.

Vi vet att en av de svåraste sakerna med att lägga om kosten är att hinna tänka ut nya rätter när vardagen är full med måsten. Då är det lätt att fortsätta laga sina vanliga rätter på rutin. 

Låt förändringen i så fall komma stegvis. Byt ut en sås, öka det gröna på tallriken och testa ett nytt recept i veckan.

Panerad torskfilé med kall citronsås

 

35 min

Ingredienser

4 personer

Torskfilé

  • 800 g torskfile
  • 2 st ägg
  • 2 dl ströbröd/panko
  • salt och svartpeppar
  • Smör
  • Olivolja

Sås

  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 msk lättmajonäs
  • Salt och citronpeppar
  • 1/2 citron

Tillbehör

  • 600 g potatis
  • 120 g sparris

Näringsinnehåll

  • Energi: 618 kcal
  • Protein: 41 gram
  • Fett: 31 gram
  • Kolhydrater: 41 gram

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten.
  3. Vispa ihop de 2 äggen i en djup tallrik, tillsammans med salt och peppar.
  4. Häll ditt strödbröd/panko på en flat tallrik.
  5. Doppa torskfiléerna i ägg och sedan i ströbröd/panko.
  6. Stek fisken i smör och olja på medelvärme. Lägg sedan i form som du sätter i ugnen tills det är dags för servering.
  7. Koka sparrisen i lättsaltat vatten.
  8. Blanda yoghurt och lättmajonäs i en skål. Smaka av med salt, citronpeppar och pressad citronsaft.